Hackers Anonymous Telah Mulakan Operation Malaysia | Beberapa Laman Web Malaysia Telah Pun Dihack

Hackers Anonymous Telah Mulakan Operation Malaysia | Beberapa Laman Web Malaysia Telah Pun Dihack


FUUH..dasat..kata dan janji telah pun dikota...Apa yang diugut menjadi kenyataan. Mereka memang hebat, mereka bukan jahat..Ada tujuan disebalik perbuatan mereka, mungin bertujuan menyedarkan sesetengah pihak, mengenai sesetangah keputusan yang tidak masuk akal.

Beberapa laman web kerajaan telah pun dikesan digodam oleh kumpulan hackers yang menggelarkan diri mereka Rileks Crew. Kalau tidak silap, dari gambar yang mereka paparkan di laman web yang dihack, Rileks crew adalah nama bagi salah satu kumpulan ini.

Ini adalah beberapa laman web yang dikesan telah pun digodam sebentar tadi, :

politeknik ( ada 2 web ) salah satu sudah kena


or

try tengok ni..dasyat skill dorang ni..


kalau nak tengok facebook kumpulan ini..dekat SINI 
dan kalau nak tengok website yang pernah dorang ni hack kat SINI.. 


p/s : kalau tak silap, bukan rileks crew ini kah yang hacked untuk dapatkan kembali facebook page ohmedia dari hackers indonesia...rasanyalah...dan rileks crew dan Jom Rileks tiada kaitan ye..harap maklum..nama saja lebih kurang...hehe

sebenarnya..rileks crew ini bukanlah anonymous yang memberi amaran untuk hack malaysia.gov.my...sebaliknya mereka adalah hackers yang ada dimalaysia..jika mahu chat dengan hackers anonymous Operation Malaysia klik SINI





carian : laman web malaysia.gov.my bakal digodam, hackers anonymous, anonymous hackers, laman web malaysia dihack 15 Jun 2011, senarai laman web kerajaan malaysia yang dihack anonymous, siapa anonymous, rileks crew hackers, ancaman hackers laman web malaysia goverment, laman web politik digodam, laman web tourmalaysia dihack anonymous


43 comments:

  1. cool !!!! hahahahah.. pakai unifi untuk balas email 1malaysia je .. huhu ..

    ReplyDelete
  2. @BEN ASHAARI haha keja gomen nak wat camne..rasanya 1malaysia pun dlm senarai menunggu tu..terlupa nak ltk link senarai tu..

    ReplyDelete
  3. @pRiNCe mmg kena percaya pun hehe..ni semua bkn amaran..actully kesedaran..

    ReplyDelete
  4. Aku ada ulas bro pasal benda ni, bukan tu fake je ke?..

    Betul tak betul, tu lain cerita.hehe

    website kerajaan kena hack???

    ReplyDelete
  5. @Gagak kalau xsilap info terbaru..anonymous ni bukan mereka ni..mereka ni pun masih menunggu serangan anonymous ni..aku pun xberapa faham..kita tunggu dan lihat jer esok..

    ReplyDelete
  6. anon memang menyusahkan...

    http://sitiatikah.com/2011/06/15/2-wordless-wednesday/

    ReplyDelete
  7. hehe, aku pun dah mula tak faham..haha

    ReplyDelete
  8. just pishing website je.. :)

    ReplyDelete
  9. betul serius nieh
    huhu
    perang cyber bermula

    ReplyDelete
  10. ceh, tajuk tak sama dengan content ah. keh keh keh.

    aku busy crew. xD

    Entri terkini: Wordless wednesday sempena hacking of the day. xD

    ReplyDelete
  11. perghhhhhhhhhh! rileks crew ni la sekongkol diorang tu eks? hehehehe...

    ReplyDelete
  12. fuhhhhhh hebat hackers nie....hais lah gomen....

    ReplyDelete
  13. kantoi pulak gua dah hack...=)

    ReplyDelete
  14. tu bukan website tourism yg sebenar tu.. ni yg betul.. http://www.tourism.gov.my/

    website kerajaan selalu ada .gov

    ReplyDelete
  15. @tyka
    xfhm pun sempat spam lagik yer..

    ReplyDelete
  16. @Gagak aku nk terngkn cm ne pun xtau,actually dorg ni bkn anonymous,dan serangan tu dijangka harini,,16hb waktu malaysia..sebab tarikh dorg bg tu waktu gmt..

    ReplyDelete
  17. @HazHand bagusla ade jugak yang fhm...hack ni bkn mcm makan nasi..hehe

    ReplyDelete
  18. @Pisyek tajuk kena gempak..atleast ada point disitu,,kan ade link ruangan chat anonymous punye irc..chat dgn hackers seluruh dunia tu,baca betul-betul ;)..

    ReplyDelete
  19. @Sunah Sakura bkn rasanya..dorg ni white collar hackers..

    ReplyDelete
  20. @mofaizmz mmgla dah dorg ni bkn anonnymous tu,actually tourism ade beberapa web..yes,yang rasmi mesti ade gov,disebabkan dorg ni bkn anonymous.jadi xeranla klu dorg xhack page sebenar,..

    ReplyDelete
  21. teruk lah mcm nie....nanti duit rakyat juta2 lagi hangus sebab nak buat web site yg baik bg menghalang di hacker

    ReplyDelete
  22. wow..page fesbuk pun hacker indonesia ambik.. apa2pun aku support hacker malaysia..hehe

    ReplyDelete
  23. betul ke kena hack tu?? aku bukak ok je?? http://politeknik.gov.my/webjpp2/index.php

    ReplyDelete
  24. ak x phm nape org melayu kita jgk yg suke sgt website krajaan kna hack.
    gembira sgt ke kita org luar campur tgn hal negara kita?
    apa salah sgt kalo ade site2 yg krajaan block? at least kurang skit biol otak melayu..

    ReplyDelete
  25. @Anonymous napa kerajaan xblock website yang xelok tu..faham kan..blok dulu website yang xelok tu kn lebih baik..

    ReplyDelete
  26. perang siber...kuatkah defense kita?...

    ReplyDelete
  27. adei tak faham apa tujuan nya ?

    ReplyDelete
  28. DRAGON FORCE nih diorang kata bebudak kat Klang...x tau laaa..dengar citer macam2.

    ReplyDelete
  29. @puanbee tjuannya ken tanya SKMM..dorang paling tahu ;)

    ReplyDelete
  30. @Khairil shutdown server...terbukti xkuat..=)

    ReplyDelete
  31. @Anonymous pernah juga dgr..hmm..no komenla..

    ReplyDelete
  32. anoymous is very nice hack. . . . . .

    ReplyDelete
  33. Harubiru crew..anonymous

    ReplyDelete

Popular Posts