LIVE STREAMING NETHERLANDS VS GERMANY 14 JUNE 2012 EURO

LIVE STREAMING NETHERLANDS VS GERMANY 14 JUN 2012 - EURO 2012


Keputusan Penuh

Germany vs Netherlands 

2 : 1

m.gomez 24' 38' - van persie 73'

Pertembungan antara Belanda dengan Jerman sentiasa memiliki keistimewaan tersendiri.  Namun, pada perhitungan awal pagi ini, kedua-dua pasukan mempunyai misi besar untuk disempurnakan.

Belanda akan berdepan dengan Jerman pada aksi kedua peringkat Kumpulan B kejohanan bola sepak Eropah (Euro) 2012. 

Jerman yang masih segar dengan kemenangan 1-0 ketika menewaskan Portugal, berazam untuk meneruskan persembahan cemerlang itu bagi mengesahkan slot mereka ke suku akhir. 

Belanda pula yang tewas 0-1 kepada Denmark pada perlawanan pembukaan, tiada pilihan lain kecuali menang pada perlawanan itu bagi menghidupkan peluang mereka untuk mara. 

Hanya kemenangan yang akan menjamin skuad kendalian Bert van Marwijk itu untuk kekal lebih lama pada cabaran Euro kali ini. Andai tewas, Belanda sudah boleh mengucapkan selamat tinggal kepada Euro 2012. 

“Ini merupakan satu perlawanan yang cukup getir tetapi kami harus membuktikan Belanda mampu muncul sebagai juara pada edisi kali ini,” ujar pemain pertahanan Belanda, John Heitinga.  

“Kami wajib memenangi perlawanan ini dan kami memang tiada pilihan lain kecuali meraih kemenangan. “Kami juga harus berwaspada dengan ancaman Jerman.  “Apa yang kami mahu ialah tiga mata dan ia menjadi keutamaan kami ketika menentang Jerman.” 

Pada aksi menentang Denmark Ahad lalu, van Marwijk telah merehatkan penyerang Schalke 04, Klaas-Jan Huntelaar yang menjaringkan 12 gol sepanjang lapan perlawanan pada sesi kelayakan Euro 2012. 

Kini, van Marwijk yang terdesak untuk mencari kemenangan bakal menyenaraikan Hunterlaar dalam kesebelasan skuad utama Belanda. 

Beliau dijangka menggugurkan Ibrahim Afellay yang tidak begitu memberangsangkan pada aksi menentang Denmark. 

Sementara itu, penyerang sensasi Arsenal, Robin van Persie bakal diletakkan pada posisi sayap kiri manakala pertahanan utama Belanda, Joris Mathijsen dijangka membarisi skuad utama. 

Sekiranya, Mathijsen tidak menghadapi masalah kecergasan, Ron Vlaar bakal menjadi pemain kedua yang digugurkan daripada skuad utama Belanda. – Reuters

LIVE STREAMING NETHERLANDS VS GERMANY 14 JUNE 2012

Tags: LIVE STREAMING EURO 2012, LIVE STREAMING NETHERLANDS VS GERMANY 14 JUNE 2012, EURO 2012 GERMANY VS HOLLAND, LIVE STREAMING GERMANY VS HOLLAND 14 JUNE 2012, WATCH ONLINE EURO 2012 GERMANY VS NETHERLANDS, NETHERLANDS VS GERMANY 14 JUNE 2012, RESULT GERMANY VS NETHERLANDS,FULL RESULT EURO 2012, KEPUTUSAN EURO 2012, KEPUTUSAN JERMAN VS BELANDA 14 JUN 2012, KEPUTUSAN PENUH JERMAN VS BELANDA EURO 2012, KEPUTUSAN TERKINI BELANDA VS JERMAN, BELANDA VS JERMAN 14 JUN 2012, SIARAN LANGSING EURO 2012, KEPUTUSAN GERMANY VS NETHERLANDS 14 JUN 2012, KEPUTUSAN PENUH GERMANY VS NETHERLANDS/HOLLAND, LINK LIVE STREAMING GERMANY VS NETHERLANDS, LIVE GERMANY VS HOLLAND,No comments:

Post a Comment

Popular Posts