KEPUTUSAN UNDIAN PUSINGAN KETIGA PERINGKAT KUMPULAN PIALA DUNIA 2014

KEPUTUSAN UNDIAN PUSINGAN KETIGA PERINGKAT KUMPULAN PIALA DUNIA 2014 | ZON ASIA & EROPAH


Undian pusingan ketiga peringkat kumpulan piala dunia 2014 telah pun berlangsung. Bagi undian pasukan Asia dalam piala dunia 2014 telah dilakukan oleh lagenda bola sepak Brazil Zico. Singapura yang menyingkirkan Malaysia pada pusingan kedua beberapa hari lalu, diundi bersama China. Ke semua pasukan dari Asean dilihat berdepan laluan getir menuju ke saingan peringkat kumpulan.

Turut menjadi perhatian dalam zon eropah apabila juara dunia Sepanyol diundi bersama bekas juara dunia 1998 Perancis dala satu kumpulan. England dilihat berpeluang cerah untuk layak ke saingan akhir apabila diundi dalam kumpulan yang agak kurang mencabar. Berikut jadual peringkat kumpulan pusingan ketiga kelayakan piala dunia 2014 di Brazil.

ZON ASIA


klik untuk zoom

ZON EROPAH


klil untuk zoom

Bagi zon Amerika Selatan, kelayakan piala dunia 2014 akan dilakukan secara liga, dan empat pasukan teratas akan layak secara automatik, manakala tempat kelima akan ke playoff bersama dengan 1 pasukan dari Asia. Begitu juga dengan Zon Afrika, pusingan kedua masih lagi sedang berjalan. Zon Ocenia pula hanya juara sahaja yang akan ke playoff menentang samada pasukan kelima terbaik dari Zon Amerika Selatan, Afrika atau Asia. Hanya senarai 32 pasukan layak ke pusingan akhir piala dunia brazil 2014.
tags : undian pusingan ketiga zon asia piala dunia 2014, undian piala dunia zon asia, undian peringkat kumpulan piala dunia zon asia, undian peringkat kumpulan pusingan ketiga piala dunia 2014, kelayakan piala dunia zon asia, pasukan asia layak ke piala dunia brazil 2014, pasukan layak ke piala dunia 2014, 32 pasukan layak piala dunia 2014, senarai pasukan layak pusingan akhir piala dunia 2014, keputusan undian piala dunia 2014, keputusan piala dunia 2014, keputusan terkini piala dunia brazil 2014, jadual peringkat kumpulan pusingan ketiga kelayakan piala dunia, jadual peringkat kumpulan undian piala dunia, keputusan undian akhir piala dunia 2014, jadual perlawanan kelayakan piala dunia


No comments:

Post a Comment

Popular Posts